joi, 15 martie 2018

Tarta "verde"

 

Aceasta tarta se potriveste de minune fie la cina, fie ca si garnitura, la masa de pranz. Noi am incercat-o in ambele variante si a facut "casa buna" cu o bucata de somon la cuptor. Am in plan sa o incerc cu urzici in locul spanacului, ar trebui sa fie interesant rezultatul :-)


*Pentru aluat (tava cu diametrul de 24cm):
- 25 de unt rece
- 1 lingura rasa de smantana
- 2 linguri de apa rece
- faina cat cuprinde aluatul (undeva in jur de 250-300g) 

*Pentru umplutura:
- jumatate de dovlecel taiat rondele foarte subtiri
- 2 galbenusuri (sau 1 ou intreg)
- 2 linguri mari de smantana
- 1 pumn de praz tocat
- 4-5 cubulete de spanac congelat, fiert si scurs
- 50g de mozzarella rasa
- marar si patrunjel tocat

*Daca faceti si cateva elemente decorative din aluat, ungeti-le cu putin albus.

Aluatul, este unul asemanator celui de la Melcisorii cu legume, adica un aluat usor crocant. Am optat sa il fac cu smantana (ori iaurt) tocmai pentru aceasta textura crocanta, dat fiind faptul ca stratul imediat urmator este unul cu felii de dovlecel, care mai inmoaie aluatul. 

Daca insa doriti un aluat clasic, vi-l recomand pe acesta:


Revenind la tarta noastra cea verde :-), am framantat aluatul, punand faina din aproape in aproape, pana ce aluatul s-a luat perfect de pe maini si de pe peretii bolului. Nu exagerati cu faina, pentru a nu obtine un blat prea tare. Se presara putina faina pe facalet si pe blatul de lucru si se intinde in foaie subtire. Se ruleaza foaia pe facalet si se deruleaza direct in tava, se taie marginile simetric si uniform si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 10-12 minute. 

Intr-un bol, se alcatuieste umplutura: spanacul tocat, fiert si scurs foarte bine se amesteca cu prazul, mararul, patrunjelul, mozzarella, galbenusurile (sau oul intreg), si smantana. 



Dupa cele 10-12 minute, se scoate tarta din cuptor, se aseaza rondelele de dovlecel, iar deasupra se toarna umplutura. Se lasa mai departe la cuptor, inca vreo 35 de minute, ori pana ce se rumeneste pe placul vostru. Pofta mare :-) !

*Aceasta tarta este mai gustoasa calduta sau chiar rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu