joi, 8 martie 2018

Grisine cu spanac si praz (fara lactate/fara oua)



Primavara isi intra timid in drepturi, asa ca simteam nevoia de un strop de verde, totodata vrand sa scap si de stocurile de spanac congelat, pentru a-i face loc celui proaspat. Astfel, cu inca 2-3 ingrediente, au rezultat aceste grisine, care va asigur ca nu vor ramane de pe-o zi pe alta nemancate :-), fiind delicioase caldute, abia scoase din cuptor.


Pentru o tava de grisine am folosit:

- 270g de faina alba (si inca vreo 2-3 linguri rase, pentru blatul de lucru)
- 100ml de apa calda in care am dizolvat jumatate de cub de drojdie
- 40g spanac congelat, tras in tigaie, scurs bine si tocat marunt
- 40g de praz tocat marunt
- 4 lingurite rase de susan
- 2 linguri seminte de dovleac
- 40ml ulei de masline

Pentru inceput, va spun un mic pont: prazul tocat grosier, daca este congelat cateva ore, se marunteste foarte usor si repede la cutit.

Asadar, am pus intr-un bol prazul astfel tocat, spanacul, susanul, semintele de dovleac, uleiul, faina si deasupra am turnat apa calda in care dizolvasem drojdia. Se framanta aluatul (nu mult, ci doar cat sa se amestece toate ingredientele intr-un aluat care se ia de pe maini si de pe peretii bolului). Se acopera bolul cu folie alimentara, apoi cu un stergar si se lasa la loc cadut, sa dospeasca 1 ora macar.


Pe blatul de lucru se presara foarte putina faina si se alcatuiesc grisinele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt 30 de minute, cuptorul preincalzit la 200 de grade. Totusi, dat fiind faptul ca am niste probleme tehnice cu acest cuptor in ultima saptamana, va recomand sa le verificati dupa 20 de minute si sa decideti apoi daca le mai lasati la copt sau nu. Se pot folosi cu succes si la iaurt sau alte sosuri/dips-uri. Pofta buna :-) !

Alte 4 retete delicioase de grisine/sticks-uri, gasiti AICI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu