vineri, 26 mai 2017

Pachetel cu somon si legume, in sos de unt


Aceasta este o reteta atat de usoara, incat este aproape cuprinsa in intregime in cele 4 poze ale colajului :-) . Textura usoara, potrivita cinei sau pranzului, culori vii, legume si peste aduse la un loc, pentru toata familia.

Pentru 1 portie este nevoie de:
- 1 file de somon cat podul palmei
- 1 morcov mic, taiat rondele subtiri
- jumatate de ceapa alba mica, taiata solzisori
- un sfert de ardei gras, taiat fasii subtiri
- 2-3 rosii cherry, taiate pe sfert

Pentru sos:
- 30g de unt topit
- zeama de la jumatate de lamaie
- marar tocat

Am pornit cuptorul la 200 de grade, apoi am asezat in tava cuptorului o coala de hartie de copt, iar in mijlocul ei am pus legumele, deasupra somonul, iar deasupra un rest de solzisori de ceapa. Am stropit totul, pe masura ce am pus in tava (deci - intai legumele, apoi pestele), cu sosul alcatuit din unt topit, zeama de lamaie si marar. Am impaturit hartia de copt de jur imprejurul preparatului, ca-n poza de mai sus si am dat la cuptor, scazand focul la 180 de grade.

* Atunci cand serviti copiilor (mai ales celor mici), taiati fasii mici pestele si verificati-l foarte bine de oase!
** Desi genul acesta de retete sunt larg raspandite pe internet, mie mi se pare ca in toate timpul de coacere este mult prea mic. Personal, am lasat totul 45 de minute la cuptor, de atata a fost nevoie ca morcovii rondele sa devina fragezi.
*** Din punctul meu de vedere, timpul de coacere poate sa difere in functie de: grosimea bucatii de somon, grosimea si soiul morcovului folosit.
Asa ca va sugerez sa programati intai 25-30 de minute, apoi sa desfaceti usor hartia de copt si sa verificati morcovul si pestele. Puteti pune mai departe la cuptor fara sa mai resigilati perfect hartia de copt.
**** Grija mare cand desfaceti "pachetelul" - vaporii din interior ies ca niste valatuci foarte fierbinti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu