luni, 30 ianuarie 2017

Briose cu pui si fenicul


Feniculul confera o aroma subtila acestor briose si scoate basma curata o bucata de carne altminteri incriminata ca-i nitel cam fada - pieptul de pui. Totodata, fiind satioase si cuprinzatoare ca si ingrediente, cu posibilitatea de a pune in ele cam ce legume va plac mai mult, sunt excelente ca gustare, ori feliate, la micul dejun (se pot reincalzi 10 minute la cuptor).


Pentru 5 mega-briose* am folosit:
- 100g piept de coquelet pregatit in prealabil la cuptor, tocat marunt la cutit (puteti folosi si piept de pui obisnuit)
- 170g smantana grasa
- 2 linguri de morcov ras
- 1 lingura ulei de masline
- marar tocat, dupa plac
- 4 galbenusuri (sau 2 oua daca folositi oul intreg)
- 70g de faina si un varf miic de cutit de praf de copt
- 1 felie de fenicul, tocat cubulete mici


Am amestecat toate ingredientele si aluatul cel dens si vascos l-am pus cu lingura in hartiile de briose, umplute cam pe trei sferturi. Am dat la cuptorul preincazit la 190 de grade, pret de 40-45 minute, pana ce au trecut cu brio testul scobitorii. Pofta buna :-) ! (motivul pentru care forma brioselor nu mi-a iesit impecabila de aceasta data, vi-l dezvalui ceva mai jos :-)) )



* Momentul acela glorios cand obtii mai multe cocoloase de aluminiu decat briose - din culisele prepararii de briose in absenta tavilor pentru briose: se alege o tava de dimensiuni mai mici, cu pereti inalti, se pun hartiutele si se inghesuie cu cocoloase de aluminiu (nu le socotim pe cele 200 de cocoloase cu care copilul se joaca intre timp in restul casei) astfel incat aluatul sa nu fuga din hartiute.   Desi tavile sunt sfinte, in cazuri extreme, sa stiti ca (si) aceasta varianta functioneaza :-) !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu