joi, 1 septembrie 2016

Briose cu morcov


Aceasta reteta a pornit ca si experiment pentru o reteta la care ma gandesc de ceva timp si nu apuc sa o pun cap la cap. In absenta Retetei cu "R" mare, va ofer reteta cea mica, de 3 briose-test-cu-succes :-) . Desigur, pentru o cantitate mai mare, dublati sau triplati cantitatile. Desi nu-i de lepadat nici varianta de 3, deoarece se consuma pe loc, proaspete!



Cantitati:
- 60g morcov ras fin
- 4 curmale deshidratate, amestecate cu 20g miez de nuca, puse in blender cu 1 lingura de apa
- 50g unt topit
- 1 galbenus
- scortisoara dupa gust
- putin praf de copt
- faina, cat sa iasa un aluat vascos (aprox. 60g)
- cativa fulgi de migdale 

Am amestecat toate ingredientele si am impartit aluatul in mod egal in tava de briose, cu hartie speciala pentru briose si am presarat fulgii de migdale. Au iesit 3 briose grasune, asa ca au stat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 40-45 min, pana ce au trecut testul scobitorii. Interiorul este usor umed, datorita morcovului. Se servesc reci. Pofta buna :-)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu