marți, 9 august 2016

Mic dejun vesel


Dragostea trece prin stomac, uneori nu doar prin preparatul propriu-zis, dar si prin povestea pe care acesta o spune :-). Copilasii sunt dornici de povesti, de pretexte sa-si lase imaginatia debordanta sa cutreiere, de prilejuri sa porneasca conversatii. Cu o chifla impletita transformata in balon, putem calatori departe, in tinuturi cu multi fluturi, mori de vant din castraveti, soare cu raze de ardei gras :-) si astfel, fiecare mic-dejun poate avea istorioara sa minunata!

Chiflele acestea sunt facute exact dupa reteta de Paine cu cascaval si ierburi, singura diferenta fiind aspectul, precum si faptul ca am pus numai un varf de lingurita de zahar si un varf de lingurita de sare in compozitie, iar la final am presarat seminte de susan peste chifle si, din pacate nu am avut unt pentru a le unge, asa ca am amestecat putina apa si faina in loc. Va recomand insa sa ungeti cu unt topit, altminteri nu se rumenesc asa frumos si se usuca mai repede.  

"Procedeul" de impletire a fost facut ad-hoc, exact ca-n pozele de mai jos:



Pe farfurie, cosul balonului zburator este facut din cascaval, modelul balonului si "moara de vant" din castravete, fluturasii din rosii, bulinele lor - picaturi de smantana, soarele este un galbenus fiert tare, iar razele sunt bucatele de ardei gras. Pofta buna :-) !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu