joi, 4 august 2016

Bulete de mamaliga, cu cascaval (la cuptor)


Pornind de la Biscuitii cu malai, m-am gandit la o reinterpretare a mamaligutei obisnuite, astfel incat sa aiba un gust si o prezentare putin mai deosebita :-)


Am folosit:
- aproximativ 40g de faina alba
- 1 galbenus
- zeama de la jumatate de portocala
- 80g de unt rece
- 80g de malai Panzani
- 1 lingura de iaurt gras (10%)
- 1 lingura mare de cascaval ras fin

Am pus intr-un bol toate ingredientele, mai putin faina, si am zdrobit totul cu furculita. Apoi am pus faina si am framantat un aluat maleabil, nelipicios, omogen (in caz contrar, mai puneti nitica faina),

Am format in podul palmei bilutele, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat 30min in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa 20 min le-am intors de pe o parte pe alta, ca sa se rumeneasca uniform. Textura este usor sfaramicioasa si pe alocuri putin crocante bobitele de malai. Pofta buna! :-)

** se pot face si cu resturi de mamaliga gata preparata, in felul acesta nu se va mai simti deloc malaiul pe alocuri crocant ;-)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu